مدیکال چیست و روند مدیکال سفارت آمریکا و کانادا
مهاجرت به آمریکا و کانادا از طریق ویزا، شرایط پیچیده و مهمی دارد که بسیاری از افراد تنها با چند مورد از ابتداییترین شرایط آنها آشنا هستند. در رفتوآمد بین کشورها اطلاعات، فرهنگها، زبانها و مواردی از این قبلی هم بههمراه فرد به کشور مقصد میروند. یکی از چیزهایی که در همین دسته قرار میگیرد، بیماری است. باتوجهبه این مسئله، دولت آمریکا و کانادا تستهایی را با نام مدیکال ترتیب دیدهاند که افراد جدید باید برای گرفتن ویزای خود، این تست و آزمایش را انجام دهند تا سلامتی و واکسنهایی که تا به حال زدهاند، بررسی شود.
تست مدیکال چیست؟
شاید در ابتدا گمان کنید این آزمایش تنها برای بیماریهای جسمی بوده و قرار است از لحاظ سلامتی جسمانی سنجیده شوید؛ اما کشور مقصد تنها درصورتی ویزای شما را تایید میکند که هم از لحاظ جسمانی و هم از لحاظ روحی در سلامت کامل قرار داشته باشید. بهطورکلی میتوان مدیکال را آزمایشی دانست که مورد تایید سفارت آن کشور در کشور مبدا بوده و مجموعهای از تستهای پزشکی را در بر میگیرد. اغلب افرادی که قصد انجام آن را دارند و منتظر هستند تا پاسخ تایید تستشان بیاید، استرس زیادی را متحمل میشوند.
در این شرایط، هیچ تفاوتی بین فردی که قصد گرفتن اقامت دائم دارد با کسی که میخواهد اقامت موقت خود را از کشور مقصد بگیرد، وجود ندارد. درهرصورت، هرکدام از این موقعیتها دارای دردسرهای مختص به خود بوده و حتی نمیتوان آنها را یکدیگر مقایسه کرد. وقتی درخواست ویزا میدهید و میخواهید کارهای مربوط به آن را انجام دهید، باید منتظر آزمایشاتی که از سمت کنسولگری میآیند نیز باشید.
شرایط لازم برای تست مدیکال کانادا
مدیکال در کانادا و آمریکا تفاوتهایی با یکدیگر دارند که این موارد به بخش کنسولگری هر کشور مربوط میشود. این تست در کاندا انجام نمیپذیرد؛ بلکه، همهچیز باید طبق خواستههای سفارت کانادا در کشور خودتان پیش رفته و مورد تایید قرار بگیرد. علاوهبر معاینههای فیزیکی برای اطلاع از سلامت، لازم است یک فرم پرسشنامه از سابقه پزشکی خود را هم پر کنید. بسته به نوع اقامتی که قصد دارید بگیرید، امکان دارد سوالات یا آزمایشات دیگری هم وجود داشته باشند که مشمول به انجامدادن آنها شوید.
یکی از شروط لازم برای تست مدیکال کانادا در دسترسبودن اطلاعات موردنیاز از سمت سفارت است. هر فرد باید در کنار اطلاعات پزشکی خود، شناسنامه و گذرنامه خود را هم هنگام رفتن به سفارت بههمراه داشته باشد تا به مسئول مربوطه تحویل دهد. یکی از سادهترین موارد آن است که اگر عینک به چشم میزنید، باید آن را با خود به سفارت ببرید. هر شخص باید تمامی داروهایی که مصرف میکند را هم در آنجا ارائه دهد. باوجود این حالات، فردی که برای کانادا تهدیدآمیز انگاشته شود، تایید موردنظر را نگرفته و نمیتواند به این کشور مهاجرت کند.
دلیل این مسئله را میتوان در اهمیت سیستم بهداشتی و سلامت کانادا جستوجو کرد؛ حتی اگر قرار باشد شخصی تابعیت این منطقه را برای حتی چندین ماه دریافت کند، باید آزمایشات مدیکال را انجام دهد. اگر فردی بخواهد بهعنوان محصل وارد کانادا شده و خانوادهاش را هم بههمراه داشته باشد، تمامی اعضا باید این تست را انجام داده و از این فیلتر مهم کانادا بهخوبی عبور کنند.
شرایط تست مدیکال آمریکا
بسیاری از افراد گمان میکنند درصورت برندهشدن لاتاری میتوانند به راحتترین شکل ممکن به آمریکا مهاجرت کنند؛ اما این کشور هم همانند بسیاری از مناطق دیگر، برای سلامت جسمانی و سلامت روان شهروندان خود ارزش قائل شده و هر فردی را بهسادگی وارد کشور نمیکند. دریافت گرین کارت از آمریکا دارای شرایط بسیار پیچیدهترین نسبتبه اقامت دائم کانادا است. این مسئله را میتوان در تست مدیکال آمریکا بهوضوح مشاهده کرد. بااینوجود، فرقی نمیکند که هر شخص با چه نوع ویزایی قصد اقامت در چنین موقعیتی را دارد.
دولت آمریکا قصد دارد از طریق این فیلتر سفت و سخت خود، افرادی که از لحاظ جسمانی و روانی در سلامت کامل هستند را پذیرش کند و اجازه دهد که برای همیشه در کشور زندگی کنند. عدم سلامت روانی میتواند امنیت کشور را بهم ریزد و عدم سلامت جسمانی میتواند سبب شیوع بیماری خطرناکی شود. پزشکانی که در سفارت آمریکا فعالیت میکنند، معاینات و آزمایشات پزشکی را انجام داده و از شخصی که قصد مهاجرت دارد میخواهند یک عکس رادیولوژی از قفسه سینه خود بگیرد تا بتوانند پرونده مدیکال آن را پر کنند.
چه افرادی باید این تست را انجام دهند؟
در آمریکا شرایط برای تمامی مهاجرین یکسان بوده و هر فردی که درخواست گرفتن ویزا را داده است، باید آزمایشات مربوطه را انجام دهد؛ اما در کانادا بهطور معمول اشخاصی که میخواهند به مدت 6 ماه یا کمتر از آن اقامت داشته باشند، در اغلب مواقع نیاز نیست این تست را بدهند. این مسئله در حالی صادق است که فرد در مشاغل خاص فعالیت نداشته باشند. اگر شخص دارای شغلی است که همواره با افراد زیادی تماس دارد، باید تست و معاینات مربوط به آن را انجام دهد. فعالیت در مراکز مراقبت از سالمندان یا کودکان، مراکز بهداشتی، کارکردن بهعنوان پزشک و پرستار و از این قبیل شغلها مشاغلی هستند که در آنها فرد، مشمول انجام معاینات پزشکی مدیکال از سوی سفارت است. برای گرفتن اقامت بیش از 6 ماه در کانادا نیز تمامی افراد مجبور به انجام آزمایشات نیستند. دانشجویان پزشکی، معلمهای مهد کودک، پرستار کودکان، پرستار سالمندان و افرادی که در قسمت مراقبتهای بهداشتی فعالیت دارند، باید آزمایشات را از سوی سفارت پیش ببرند.
بررسی لیست واکسن های مهم برای مهاجرت و درخواست ویزا
هر شخصی که قصد دارد برای ویزای کانادا تقاضا بدهد، بهتر است تمامی واکسنهای مهم را در ایران زده باشد، در غیر اینصورت در بدو ورود به کانادا باید آنها را دریافت کند. میتوان از واکسنهای هپاتیت، سرخچه، آبله و… بهعنوان برخی از مهمترین واکسنها برای کشور کانادا نام برد. دریافت این واکسنها و تزریق آنها در ایران میتواند در وقت صرفهجویی کرده و هزینه کمتری هم دارد. این واکسنها در تست مدیکال بهگونهای هستند که اگر از کودکی زده شده باشند، نیازی به دریافت دوباره آنها نیست!
هر فرد واکسنهای سرخچه، آبله و برخی از این موارد را به احتمال زیادی در کودکی تزریق کرده است. چنانچه فردی یکی از آنها را نزده باشد، برای گرفتن ویزای آمریکا یا باید در ایران یا پس از ورود به آمریکا آنها را دریافت کند. مسئله مهم در این بخش، هزینه واکسیناسیون در کشور مقصد است. تمامی هزینههای مدیکال در آمریکا به دلار حساب شده و هزینه زیادی را پی دارد. میتوان از واکسن آبله مرغان، آنفولانزای فصلی، پنوموکوک، هپاتیت ب، هپاتیت آ، اوریون، سیاهسرفه، روتاویروس و… بهعنوان برخی از واکسنهای ضروری برای ورود به آمریکا نام برد.
در صورت وجود چه بیماری مدیکال رد می شود؟
هر شخص باید پیش از انجام آزمایشات مدیکال بداند که چه بیماریهای خاصی دارد که ممکن است از این تست رد شود. بیماریهای خاصی که در دسته زیر قرار میگیرند، تنها تعداد محدودی از مشکلاتی هستند که درصورت وجود، افراد متقاضی برای ویزا تایید نمیشوند:
- انواع هپاتیت؛
- سرطانهای مختلف در هر زمینه؛
- دیابت نوع یک و نوع دو؛
- بیماریهای خاص همچون: سندروم داون، اختلال یا فلج مغزی؛
- معضلات مختص به ایمنی بدن همچون: ایدز، لوپوس و… ؛
- بیماری سل؛
- مشکلات کلیوی، قلبی و کبدی؛
- از همه مهمتر، اختلالات روانی همچون: اختلال یادگیری، اوتیسم و… ؛
- داشتن سابقه خشن و بیماریهای روحی روانی؛
- بیماریهای مسری خطرناک.
هزینه های انجام تست مدیکال برای کانادا
یکی از موارد لازم برای انجام تست مدیکال، پرداخت هزینههای آن است. در این لیست، باید هزینه رادیولوژی، انجام هر آزمایش، معاینه و در صورت لزوم درمان خاص، حساب شود. در کنار این موارد، باید هزینه ویزیت پزشکانی که هر فرد به آنها مراجعه میکند را هم درنظر گرفت. بهطورکلی میتوان این موارد را در افراد زیر 15 سال و بالای 15 سال تقسیمبندی کرد. افراد زیر 15 سال باید 100 دلار کانادا برای انجام تست پرداخت کرده و این مبلغ برای اشخاص بالای 15 سال 140 دلار است.
هزینه های تست مدیکال آمریکا
از آنجاییکه نمیتوان از ایران بهصورت مستقیم به آمریکا رفت، افرادی که قصد گرفتن ویزای این کشور را دارند، باید آزمایشات لازم را در یکی از شهر آنکارا ترکیه، دبی امارات یا ایروان ارمنستان انجام دهند. هزینه مدیکال در این شهرها برای تمامی افراد 270 دلار است؛ البته اگر شخص ملزم به دریافت واکسن اضافی بوده یا باید آزمایش خاص دیگری هم انجام دهد، مشمول پرداخت هزینه بیشتری میشود. با این اوصاف، این 270 دلار را میتوان حداقل هزینه لازم برای انجام مدیکال در یکی از این 3 شهر تلقی کرد.
جمع بندی
یکی از نگرانیهای بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت به کانادا یا آمریکا را دارند، تاییدشدن از لحاظ تست مدیکال است. این تست بر حسب معاینات پزشکی و انجام آزمایشات لازم بوده و باید توسط پزشک مجرب تاییدشده از سوی سفارت انجام شود. اولین مرحله آن است که هر فرد از بیماریهای خاصی که برای کشور مقصد اهمیت زیادی دارد اطلاع یافته و درصورت امکان رفع بیماری آن را درمان کند. در کنار این موارد، واکسنهای ضروری هم وجود دارند که شخص باید بهطور حتم آنها را تزریق کرده باشد تا درخواست ویزا تایید شود.
درصورت بروز هرگونه سوال و یا نیاز به مشاوره برای مهاجرت، میتوانید با کارشناسان کارت سبز در ارتباط باشید. کارت سبز با بیش از ۱۳ سال سابقه در زمینه انجام خدمات مربوط به مهاجرت و اخذ ویزا، میتواند از ابتدای راه مهاجرت تا اخذ اقامت دائم همراه شما باشد.
سلام وقتتون بخیر تست سلامت مدیکال شامل چه چیز هایی میشود؟
سلام وقت بخیر همین پست رو با دقت بخونید پاسخ سوالتون رو میگیرید اگر سوال دیگه ای بود با شماره 09391324467 در تلگرام در ارتباط باشید