ارزیابی مهاجرت
h1c-visa

ویزای H1C

ویزای H1C آمریکا یک ویزای موقتی مخصوص پرستاران، جهت کار در کشور آمریکا است. دولت آمریکا اولین بار در سال 1999 و برای مهار بحران کمبود پرستار در این کشور، این ویزا را راه‌اندازی کرد. در این مطلب ما قصد داریم ضمن معرفی ویزای H1C، به شرایط اخذ و مدت اعتبار آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

ویزای H1C چیست؟

ویزای H1C، ویزای کار موقتی آمریکا، مخصوص پرستاران است. این ویزا در شرایطی کاربرد دارد که به تشخیص وزارت کار در یک ناحیه، کمبود شدید پرستار یا دیگر عوامل شبکه بهداشت و درمان حس شود. در این وضعیت، پرستارانی از دیگر کشورها می‌توانند راهی آمریکا شده و در آن منطقه یا مناطق مشخص، خدمت کنند.

باوجود شرایط نسبتا دشوار و مدت زمان کوتاه اقامت، ویزای H1C همیشه در کانون توجه پرستاران بوده و پرستاران زیادی هرساله با استفاده از ویزای H1C آمریکا راهی این کشور می‌شوند.

صدور این ویزا، فرایندی چندمرحله‌ای است که با هماهنگی وزارت کار و اداره مهاجرت آمریکا انجام می‌شود. متقاضیان ابتدا باید تقاضانامه اداره مهاجرت را کامل کنند و سپس، وزارت کار باید صلاحیت افراد را براساس قوانین و مقررات تصدیق کند؛ همچنین توجه داشته باشید که پرستارانی که با این روش استخدام و به کار گماشته می‌شوند، معمولا برای کار در مناطق محروم جذب می‌شوند.

شرایط دریافت ویزای H1C

متقاضیان دریافت ویزای H1C باید مدرک تخصصی لازم در حوزه پرستاری را در کشور مبدا اخذ کرده باشند و دوره‌های آموزشی مورد تایید وزارت بهداشت آمریکا مانند آزمون CGFNS: Commission on Graduates for Foreign Nursing Schools را نیز با موفقیت گذرانده باشند. این دوره‌ها توسط موسسات خصوصی در کشورهای مختلفی ازجمله ایران برگزار می‌شود، اما برای آزمون نهایی آن‌ها باید به یکی از کشورهای همسایه مانند امارات بروید. برای دریافت ویزای H1C آمریکا، قبولی در این آزمون و دریافت مدرک Registered Nurse در کنار داشتن گواهینامه آیلتس با نمره 6.5 یا بالاتر ضروری است.

 

با قبولی در آزمون کمیسیون فارغ‌التحصیلان دانشکده‌های پرستاری خارجی (CGFNS) مجوز فعالیت فرد به‌عنوان پرستار در آمریکا از طرف شورای پرستاری ایالتی آمریکا تایید خواهد شد.

بنابر قوانین ایالتی، فرد متقاضی باید از هر لحاظ و در هر شرایطی آماده باشد تا بلافاصله بعد از پذیرش درخواستش، کار پرستاری در آمریکا را آغاز کند.

از طرفی، کافرما نیز باید همه شرایط لازم برای تکمیل فرم‌های I-129 و درخواست کارگر غیرمهاجر به‌عنوان بخشی از برنامه H1C را داشته باشد. شرایط کارفرما برای قرارگرفتن در برنامه H1C نیز به قرار زیر است:

  • باید یک بیمارستان زیرمجموعه D باشد که در مناطق محروم مستقر شده است.
  • حداقل 190 تخت‌خوابی باشد.
  • افرادی که در آن خدمات درمانی دریافت می‌کنند، نباید کمتر از 35 درصد جمعیت باشند.
  • افراد تحت پوشش بیمه MEDICAID نباید از 28 درصد کمتر باشند.
  • مرکز درمانی باید توسط وزارت کار تایید شده باشد.

فرایند درخواست ویزای H1C آمریکا

با ارسال فرم I-129 توسط مراکز درمانی مجاز، درخواست آن‌ها برای کارگر غیرمهاجر (Petition for a Nonimmigrant Worker) ثبت می‌شود؛ البته بیمارستان یا مرکز درمانی باید قبل از این‌ کار، تاییدیه لازم برای پذیرش پرستاران غیرمهاجر تحت برنامه H1C را از وزارت کار دریافت کرده باشد.

آماده‌سازی مدارک لازم برای دریافت ویزای H1C

متقاضی کار به‌عنوان کارگر غیرمهاجر باید مدارک زیر را ارائه کند:

  • کپی از برگه پذیرش صادرشده از طرف وزارت کار که حاکی از تصدیق فرم ETA-9081 به‌عنوان تاییدیه پرستاران غیرمهاجر برنامه H1C باشد.
  • گزارشی از تمام محدودیت‌هایی که قوانین ایالتی یا حوزه قضایی محل استخدام فرد، برای نوع خدماتی که ارائه می‌کند، اعمال کرده است.
  • مدرک دیگر برای دریافت ویزای H1C آمریکا، شواهدی برای اثبات این است که فرد از طرف شورای پرستاری ایالتی برای کار به‌عنوان پرستار تایید شده و در یک مرکز ارائه خدمات بهداشتی مشغول کار است.
  • ‌مدارک اثبات‌کننده قبولی فرد در آزمون کمیسیون فارغ‌التحصیلان دانشکده‌های پرستاری خارجی (CGFNS) یا مجوز دائمی برای فعالیت به‌عنوان پرستار در ایالت مدنظر، مجوز دائمی برای فعالیت به‌عنوان پرستار در تمام ایالات آمریکا یا حتی مجوز موقت برای فعالیت به‌عنوان پرستار در ایالت مدنظر نیز نیاز است.
  • مدارک اثبات‌کننده اینکه فرد در کشوری که تحصیلات پرستاری را گذرانده، مجوز فعالیت بدون محدودیت به‌عنوان پرستار را هم دریافت کرده یا شواهدی حاکی از اینکه فرد تحصیلات حرفه‌ای پرستاری در ایالات متحده را گذرانده است.
  • شواهدی حاکی از شایستگی کامل قانونی و حرفه‌ای متقاضی، برای فعالیت کاری در منطقه‌ای که قصد فعالیت در آن را دارد. این مورد شامل تمام مجوزها و مدارک لازم برای اشتغال به کار در آمریکا می‌شود.

ثبت درخواست ویزای H1C آمریکا

درصورتی‌که فرم I-129 متقاضی کار در آمریکا به‌عنوان پرستار تایید شود، یک اطلاعیه تایید در قالب فرم I-797 و با عنوان اطلاعیه اقدام، برای کارفرما ارسال خواهد شد و او هم این فرم را به متقاضی ارسال می‌کند. برای درخواست ویزای غیرمهاجرتی در سفارت یا کنسولگری آمریکا، ممکن است به این فرم نیاز باشد.

توصیه ما در این بخش این است که حتما قبل از ثبت درخواست ویزای خود، با تماس با کنسولگری یا سفارت آمریکا، درباره مدارکی که باید با خود همراه داشته باشید، سوال کنید، اما اصلی‌ترین مدارک عبارت‌اند از:

  • مدارک نشان‌دهنده ویزاهای صادرشده قبلی؛
  • اصل فرم I-797؛
  • فرم DS-156 و درخواست ویزای غیرمهاجرتی امضاشده و کامل؛
  • گذرنامه معتبر برای سفر به آمریکا، با مدت اعتبار حداقل شش‌ماه بیش از مدت اقامت فرد در آمریکا؛
  • فرم DS-157 و برنامه ویزای تکمیلی غیرمهاجرتی که برای تمام متقاضیان ویزای غیرمهاجرتی مذکر در سنین 16 تا 45 سال، بدون توجه به ملیت و محل درخواست آن‌ها؛
  • یک عکس 2 در 2 اینچ با زمینه سفید.

مدت اقامت با ویزای H1C آمریکا چقدر است؟

مدت‌زمان اعتبار ویزای H1C در حالت کلی سه سال است و امکان تمدید آن، برای بیش‌از مدت سه سال وجود ندارد. ممکن است درصورت نیاز و به ضرورت، ویزای فرد برای تکمیل دوره سه ساله خدمت تمدید شود، اما اقامت بیش از سه سال امکان‌پذیر نیست.

آیا امکان تغییر کارفرما با ویزای H1C وجود دارد؟

توجه داشته باشید همان‌طورکه در بخش‌های قبلی توضیح دادیم، طبقه‌بندی ویزای غیرمهاجرتی H1C، محدود به کار در بیمارستان‌هایی خاص در مناطق محروم است که شرایط جذب کارگر غیرمهاجر تحت برنامه H1C را داشته باشند. با درنظر گرفتن این پیش‌فرض‌ها، درصورتی‌که قصد تغییر کارفرما یا محل خدمت را داشته باشید، کارفرمای جدید باید فرم I-129 جدیدی برای درخواست کارگر غیرمهاجر ثبت کند. در این شرایط تا وقتی که فرم I-129 متقاضی تایید نشود، فرد نمی‌تواند برای تغییر کارفرما اقدام کند.

شرایط حضور خانواده دارندگان ویزای H1C آمریکا در این کشور

با اخذ ویزای H1C، خانواده پرستار شامل همسر و فرزندان کمتر از 21 سال او نیز می‌توانند به آمریکا سفر کنند؛ اما همسر و فرزندان فرد باید برای دریافت ویزای H4 که زیرمجموعه ویزای H1C محسوب می‌شود، اقدام کنند. توجه داشته باشید که همراهان پرستار با اخذ ویزای H4 به‌هیچ‌وجه در سفر به آمریکا حق اشتغال به کار را ندارند. درباره ویزای H1C نیز باید بدانید که به‌طورکلی، هرساله تنها 500 ویزای H1C صادر می‌شود که تعداد آن به تناسب جمعیت ایالت‌های متقاضی کارگر غیرمهاجر پرستاری تعیین می‌شود. برای مثال برای ایالت‌هایی با جمعیت بیش از 9 میلیون نفر، سالیانه 50 ویزای H1C و برای ایالت‌هایی با جمعیت کمتر از 9 میلیون، سالیانه 25 ویزای H1C صادر می‌شود.

درآمد و حقوق پرستارها در آمریکا

یکی از مهم‌ترین سوالات دارندگان ویزای H1C آمریکا این است که درآمد پرستار در آمریکا چقدر است؟ به‌طورکلی، باید گفت که پرستاری یکی از مشاغل نسبتا پردرآمد در آمریکا محسوب می‌شود، چراکه میانگین حقوق پرستاران در آمریکا حدود 82.750 دلار برای هر سال است.

توجه داشته باشید که درآمد پرستاران در آمریکا از ایالتی به ایالت دیگر متفاوت است. جزئیات درآمد پرستاران در آمریکا را به تفکیک ایالت در جدول زیر می‌بینید:

نام ایالت حداقل حقوق سالیانه
کالیفرنیا 124.000 دلار
هاوایی 106.530 دلار
اورگان 98.630 دلار
واشینگتن دی سی 98.540 دلار
آلاسکا 97.230 دلار
ماساچوست 96.630 دلار
نیویورک 93.320 دلار
نیوجرسی 89.690 دلار

با این اوصاف، کالیفرنیا با میانگین درآمد 124 هزار دلاری، در صدر فهرست پردرآمدترین ایالت‌های آمریکا برای پرستاران قرار دارد و بعد از آن به ترتیب هاوایی و اورگان بیشترین پرداختی را به پرستاران اختصاص می‌دهند.

ساعت کاری پرستاران در آمریکا

عموم پرستاران آمریکایی در مراکز مراقبت مستقیم از بیمار مشغول هستند و ساعات کاری آن‌ها متفاوت است. این شرایط برای دارندگان ویزای H1C آمریکا نیز به همین ترتیب است.

کارکنان تمام‌وقت واحدهای پرستاری در عموم بیمارستان‌ها، معمولا یا در سه شیفت 12 ساعته یا پنج شیفت هشت ساعته در طول هفته کار می‌کنند. ضرورت پوشش شبانه‌روزی به این معناست که پرستاران ناگزیر باید آخرهفته‌ها و تعطیلات رسمی دیگر را نیز به‌صورت چرخشی کار کنند.  این مسئله برای عموم پرستاران شاغل در خانه‌های اشخاص و کسانی که در خانه سالمندان کار می‌کنند نیز صدق می‌کند. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که پرستارانی که مایل به کار در شیفت‌های کم‌طرفدار نظیر آخر هفته‌ها، تعطیلات یا ساعات پایانی شب باشند، معمولا ساده‌تر کار پیدا می‌کنند و از نرخ ساعتی بالاتری نیز بهره‌مند می‌شوند.

سخن پایانی

در طول این مطلب به جزئیات و شرایط اخذ ویزای H1C آمریکا پرداختیم. این ویزا، یک مجوز موقتی کار در آمریکا به‌عنوان پرستار محسوب می‌شود که اخذ آن شرایط و پیش‌نیازهای خاصی دارد و مدت اقامت با آن در خاک آمریکا نیز محدود و عموما غیرقابل تمدید است. توصیه می‌کنیم در تمام مراحل درخواست و ثبت‌نام برای اخذ این ویزا، حتما با کارشناسان مجرب در حوزه مهاجرت مشورت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

اگر تمایل دارید در زمینه ویزای H1C مشاوره دریافت نمایید، فرم زیر را تکمیل و پرداخت کنید تا در اسرع وقت کارشناسان کارت سبز با شما ارتباط بگیرند


ارزیابی مهاجرت
0 پاسخ

نظر خود را درباره ویزای H1C ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *