مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت
در همین ابتدا خوب است بدانید که مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت بهصورت مستقیم امکان پذیر نیست و بهعنوان زیرمجموعه ویزاهای eb5 یا e1 و e2 قرار میگیرد. ویزاهای e1 و e2 برای ایرانی ها صادر نمیشود و مستلزم داشتن پاسپورت کشور دیگری است.
اگر در فکر راهاندازی کسبوکار جدید در ایالات متحده هستید، باید از چگونگی اخذ ویزا و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مطلع باشید و بدانید چه گزینههایی برای اخذ اقامت آمریکا برای شما بهعنوان یک مهاجر ایرانی وجود دارد. در ادامه توضیحات کاملی در این مورد ارائه شده است.
مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت چه مراحلی دارد؟
بهعنوان یک خارجی که میخواهد شرکت خود را در ایالات متحده ثبت کند، باید مراحل بیشتری رانسبتبه یک فرد ساکن آمریکا طی کنید و درصورت بروز اشتباه، عواقب بیشتری گریبان شما را میگیرد. برای مثال مالیات بر درآمد برای افراد خارجی از ساکنین آمریکا بیشتر است. اخذ ویزای کاری مناسب و باز کردن حساب بانکی نیز فرایند زمانبری است. درواقع، شما باید یک مدل کسبوکار قابل اجرا را در چارچوب مالیاتی، اقتصادی و قانونی ایالات متحده ایجاد کنید. پیش از راهاندازی کسبوکار خود در ایالات متحده، باید مراحل زیر را طی کنید.
انتخاب ساختار شرکت
ساختار شرکت شما میتواند با مسئولیت محدود (LLC) یا Corporation باشد. خود Corporation به دو دسته C_Corporation و S-Corporation دستهبندی میشود. دقت کنید که ساختار S-corporation فقط برای افراد دارای گرین کارت آمریکا امکانپذیر است؛ اما C-Corporation برای افراد خارجی نیز قابل اجرا است.
تعیین ایالاتی که میخواهید در آن شرکت خود را ثبت کنید
ایالتهای آمریکا برای خود قوانین مستقلی دارند و بر همین اساس باید هنگام تصمیمگیری برای مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت، اطلاعات کامل را از ایالتهای مختلف آمریکا بهدست آورید. در اینجا اهداف تجاری شما اهمیت بسیاری دارد و باید آن را با قوانین ایالتها تطبیق دهید.
انتخاب نام شرکت
پس از انتخاب ایالتی که میخواهید شرکت شما در آن ثبت شود، باید نام مناسبی را برای شرکت خود انتخاب کنید. دقت کنید که نام شرکت شما نباید تکراری و از قبل رزرو شده باشد. کلمات اختصاصی مانند دانشگاه، بانک و… نیز نباید در آن بهکار رفته باشد. نام شرکتهای LLC باید حتما با کلمات LLC یا Limited Liability Company خاتمه پیدا کند.
درخواست برای دریافت شناسه Ein
بعد از انتخاب نام شرکت، ساختار و محل قرارگیری آن باید برای دریافت شماره شناسایی کارفرما (EIN) اقدام کنید. این شماره ۹ رقمی از طرف سازمان خدمات درآمدهای داخلی آمریکا (IRS) تعیین میشود و دریافت آن به تثبیت هویت قانونی شرکت شما کمک میکند.
درخواست برای اخذ مجوزهای تجاری
بسته به صنعت یا موقعیت شرکت شما، باید مجوزهای گوناگونی را برای راهاندازی کسبوکار خود در آمریکا به دست آورید. فرایند اخذ مجوزهای تجاری برای مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت، بسته به محل قرارگیری شما میتواند متفاوت باشد؛ اما معمولا شامل موارد زیر میشود:
- اقدام برای مجوزهای تجاری؛
- جمعآوری مدارک لازم؛
- پر کردن فرمهای مورد نیاز؛
- پرداخت هزینهای برای اخذ برخی از مجوزها؛
- انتظار برای پذیرش درخواست؛
- نمایش مجوز در محل کار.
ثبت نام در سازمانهای دولتی
این مرحله از درخواست برای مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت، بسته به ایالت شما قوانین متفاوتی دارد و یک سری کاغذبازی و پرداخت هزینه مورد نیاز است؛ اما معمولاً اقدامات زیر را شامل میشود:
- ثبت نام شرکت؛
- تشکیل پرونده مالیاتی؛
- دریافت هرگونه بیمه مورد نیاز؛
- هماهنگی با الزامات ایالتی.
باز کردن حساب بانکی تجاری
حساب بانکی تجاری یک حساب جدا است که برای مبادلات تجاری ایجاد میشود. ایجاد این حساب بانکی برای جدا کردن حساب شخصی از کسبوکار واجب است. این کارحمایت قانونی را ارائه میدهد و به شرکت شما اعتبار میبخشد؛ همچنین پذیرش پرداختهای شما آسانتر میشود.
ثبت شرکت در آمریکا بدون مجوز کار
برای مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت، به مجوز کار احتیاجی ندارید. یکی از روشهای راهاندازی شرکت بدون مجوز کار این است که با یک فرد دارای مجوز کار در آمریکا شریک شوید. برای مثال میتوانید با این افراد شراکت داشته باشید:
- شهروندان ایالات متحده؛
- افراد دارای اقامت دائم قانونی؛
- افراد غیرمهاجر مجاز به کار در ایالات متحده آمریکا.
روش دیگر، سپردن تمام امور به یک فرد بهعنوان مدیر شرکت است. اگر نمیخواهید با یک فرد مشارکت داشته باشید، میتوانید از این گزینه استفاده کنید. بهخاطر داشته باشید که در این روش نقش شما در کسبوکار بسیار محدود میشود و بهعنوان سرمایهگذار غیرفعال شناخته میشوید؛ همچنین بعد از راهاندازی شرکت و استخدام مدیر، شما نباید هیچ دخالتی در عملیات یا مدیریت کسبوکار داشته باشید. مدیر شما باید کارهای مربوط به مصاحبه و استخدام نیرو را انجام دهد و تمام عملیات مدیریتی را اجرا کند. شما میتوانید از کسبوکار سود ببرید؛ اما نمیتوانید حقوقی دریافت کنید.
ثبت شرکت در آمریکا با داشتن مجوز کار
حالا که با روشهای مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت بدون مجوز کار آشنا شدید، لازم است راه حلهایی را برای راهاندازی کسبوکار در آمریکا با داشتن مجوز کار ارائه دهیم. برای راهاندازی شرکت جدید در آمریکا، ویزای L1 گزینه خوبی است؛ البته، درصورتیکه شرکت شما یک شرکت مادر یا تابعه و وابسته به یک شرکت خارجی باشد. ویزای e1 و e2 نیز برای شروع یک تجارت جدید در ایالات متحده قابل استفاده است. اگر تابعیت شما از کشوری باشد که با آمریکا معاهدات خاصی داشته باشد، این موضوع امکانپذیر است. برای مثال با تابعیت ایرانی نمیتوانیم ویزای e1 و e2 را بهدست آوریم. در ادامه به گزینههای موجود برای اخذ ویزا میپردازیم و شرایط هرکدام را برای ثبت شرکت در آمریکا ارائه میدهیم.
ویزای L1 برای ثبت شرکت در آمریکا
ویزای L1 که تحتعنوان ویزای انتقال درون شرکتی شناخته میشود، برای افتتاح شعبه جدید یک شرکت خارجی گزینه خوبی است؛ البته به شرط اینکه محل دفتر محافظت شده باشد و سرمایهگذاری خوبی در آن انجام گرفته باشد. برای اخذ ویزای L1 باید شرایط زیر را داشته باشید:
- یک مجری، مدیر یا کارمند با دانش تخصصی مرتبط با ماهیت کسبوکار باشید؛
- باید در ۳ سال گذشته، حداقل یک سال در خارج از کشور کار کرده باشید؛
- باید رابطهای بین نهادهای تجاری خارجی و ایالات متحده وجود داشته باشد.
ویزای e2 و شرایط آن
اخذ ویزای e2 برای متقاضیان مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت گزینه خوبی است. ویزای سرمایهگذاری e2 به کارآفرینان خارجی از کشورهای پیمان e2 اجازه میدهد که بهمنظور هدایت و توسعه عملیات شرکتی که در آن سرمایهگذاری کردهاند یا در حال سرمایهگذاری هستند، وارد ایالات متحده شوند.
سرمایهگذاری باید بهطور قابل توجهی با کل سرمایه شرکت متناسب باشد. یعنی معمولا، شما باید نیمی از ارزش کل شرکت را روی آن سرمایهگذاری کرده باشید یا درصورت راهاندازی کسبوکار جدید، باید مبلغی معادل راهاندازی آن کسبوکار را بر روی آن سرمایهگذاری کرده باشید.
فعالیتهای سرمایهگذاری میتواند شامل ایجاد یک کسبوکار جدید یا خرید یک کسبوکار موجود در ایالات متحده باشد. دریافت ویزای e2 بهمنظور مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت، مزایای بسیاری را به مهاجرین ارائه میدهد که از میان آنها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- به شما، همسر شما و فرزند مجرد با زیر ۲۱ سال سن شما اجازه میدهد که در آمریکا زندگی کنید؛
- با داشتن این ویزا، شما مجوز کار و راهاندازی کسبوکار شخصی را دارید؛
- ویزای e2 میتواند به مدت نامحدود تمدید شود و تا زمانی که کسبوکار شما در آمریکا پابرجاست، می توانید از مزایای آن استفاده کنید؛
- همسر شما میتواند برای دریافت مجوز کار در آمریکا اقدام کند.
شرایط اخذ ویزای e2 چیست؟
برای اخذ ویزای e2 هشت شرط وجود دارد که عبارتاند از:
- تابعیت یکی از کشورهای مورد پیمان e2 با ایالات متحده را داشته باشید؛
- بهمحض اتمام وضعیت e2 به ایالات متحده بازگردید؛
- مبلغ قابل توجهی را در یک کسبوکار واقع در ایالات متحده سرمایهگذاری کنید؛
- کسبوکار شما در ایالات متحده باارزش و سودمند باشد؛
- برای مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت، باید سرمایهگذاری خوبی داشته باشید. با راهاندازی یک شرکت کوچک حاشیهای نمیتوانید ویزای e2 را دریافت کنید؛
- برای توسعه کسبوکار خود به ایالات متحده بیایید؛
- مبلغ سرمایهگذاری شما باید به روش قانونی بهدست آمده باشد.
ویزای EB-5 و شرایط اخذ آن
در کنار ویزای e2، ویزای eb-5 هم گزینهای است که میتوانید در نظر داشته باشید. eb-5 یک ویزای مهاجرتی است که برای سرمایهگذاران و کارآفرینان در نظر گرفته شده است. با داشتن این ویزا میتوانید در ایالات متحده زندگی کنید و کسبوکار خود را راه بیندازید. ازجمله مزایای eb-5 میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- میتوانید به همراه همسر و فرزند مجرد زیر ۲۱ سال خود گرین کارت آمریکا را اخذ کنید؛
- به شما، همسرتان و فرزندانتان مجوز کار در آمریکا اعطا میشود؛
- میتوانید کسبوکار خود را در ایالات متحده راهاندازی کنید. مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت با این ویزا امکانپذیر است.
شرایط اخذ ویزای eb-5
ازجمله شرایط اخذ ویزای eb-5 میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- سرمایهگذاری در یک شرکت تجاری جدید که میتواند کسبوکار شخصی شما، یک شرکت در آمریکا یا حتی خرید یک شرکت در آمریکا باشد.
- سرمایهگذاری به ارزش ۱ میلیون دلار (در برخی از موارد ۵۰۰ هزار دلار)؛
- ایجاد ۱۰ شغل ثابت برای کارگران آمریکایی؛
- مبلغ سرمایهگذاری شما باید از راه قانونی به دست آمده باشد؛
- مدیریت شرکت آمریکایی را برعهده بگیرید.
سخن پایانی
مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت برای متقاضیان ایرانی بهدلیل وجود محدودیتها، سخت و پرچالش است؛ بنابراین پیشنهاد ما این است که از روش دیگری برای مهاجرت به این کشور اقدام کنید. درصورت وجود هرگونه سوال یا مشاوره، میتوانید با کارشناسان کارت سبز در ارتباط باشید.
نظر خود را درباره مهاجرت به آمریکا از طریق ثبت شرکت ثبت کنید