انگیزه نامه یا SOP
انگیزه نامه یا بیان هدف Statement Of Purpose یکی از مدارک مهمی است که باید توسط فرد متقاضی ویزای کاری یا تحصیلی ارائه شود. این مدرک که باید شامل اطلاعات مهمی مانند پیشینه تحصیلی و شغلی، مهارتها و ویژگیهای شخص باشد، هدف اصلی فرد از درخواست ویزا را نشان خواهد داد. متاسفانه بسیاری از افراد اهمیت انگیزه نامه را چندان جدی نگرفته و در نوشتن آن دقت زیادی به خرج نمیدهند. اما این موضوع را بدانید که انگیزه نامه در تائید یا عدم تائید درخواست شما بسیار موثر خواهد بود.
برای سفارش انگیزه نامه استاندارد توسط کارشناسان کارت سبز وارد لینک زیر شوید:
انگیزه نامه چیست؟
همانطور که در بخش مقدمه نیز به آن اشاره شد، انگیزه نامه یکی از مدارک مهم در فرایند مهاجرت است که برای انواع ویزاهای کاری و ویزای تحصیلی امریکا مورد نیاز خواهد بود. در این انگیزه نامه باید ویژگیهای مثبت و قابلیتهای خود را عنوان کرده تا اثبات کنید واجد شرایط دانشگاه، موسسه علمی یا جایگاه شغلی مورد نظر هستید. انگیزه نامه باید بتواند خواننده را متقاعد کند که شما تمامی شرایط مورد نظر را دارید تا با درخواست ویزای شما موافقت شود. به بیان ساده انگیزه نامه باعث میشود شخص در دانشگاه، محل کار یا سفارت با شما بیشتر آشنا شده و تصمیم بهتر و درستتری برای موافقت و عدم موافقت درخواست شما بگیرد.
انگیزه نامه چه ویژگیهای نگارشی دارد؟
انگیزه نامه علاوه بر معرفی ویژگیها و قابلیتهای شما، معیاری برای سنجش مهارت نگارش شما نیز به شمار میرود. بنابراین در نگارش آن باید دقت کافی داشته باشید. انگیزه نامه باید فرمتی آکادمیک داشته باشد.. بهتر است با تم Time New Roman و فونت 12 نوشته شود. حاشیه نامه از هر طرف یک اینچ با متن فاصله داشته باشد. خطوط نامه در فاصله یک و نیم از هم قرار دارند. البته در نظر داشته باشید الزامی برای رعایت این ویژگیها وجود نداشته اما باعث خوانایی بهتر آن خواهد شد. معمولا در این نامه اسم شخص ذکر نمیشود چرا که این نامه قسمتی از مدارک و درخواست او است. البته در مواردی مانند فرم درخواست دانشگاه ذکر نام نیاز خواهد بود.
بهتر است در یک برگه نوشته شود. اگر توضیحات شما طولانی بود، میتوانید تا یک و نیم صفحه نیز آن را افزایش دهید. انگیزه نامه بیش از یک و نیم صفحه معمولا عدم تمرکز روی موضوع و ضعف در معرفی متقاضی خواهد بود. بنابراین سعی کنید تمام مطالب مورد نظرتان را در یک تا یک و نیم صفحه بگنجانید. همچنین توجه داشته باشید که حداکثر تعداد کاراکترهای انگیزه نامه حداکثر 1200 کلمه است. سعی کنید از ابهام گویی و کلی گویی خودداری کرده و هر موضوع را به طور دقیق و کامل بنویسید.
بخشهای مختلف انگیزه نامه
انگیزه نامه چهارچوب و قانون مشخصی ندارد اما برای آن که بتوانید بهترین نتیجه را از آن بگیرید، بهتر است شکل متداول و رایج آن را بشناسید. به طور کلی یک انگیزه نامه میتواند بخشهای زیر را داشته باشد.
پاراگراف اول معرفی
در این پاراگراف باید بتوانید درباره موارد زیر اطلاعات روشن و دقیقی در اختیار مخاطب خود قرار دهید.
- راجع به شهر و کشور محل سکونتتان توضیح دهید.
- درباره علت انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظرتان صحبت کنید.
- درباره اهداف بلند مدت خود صحبت کرده و آن را به رشته یا کاری که برای آن درخواست دادهاید ربط دهید.
- درباره ویژگی های برجسته خود صحبت کنید و بیان کنید چرا میتوانید واجد شرایط دریافت بورسیه، پذیرش تحصیلی، ویزای کاری امریکا هستید.
پاراگراف دوم پیشینه تحصیلی
در پاراگراف دوم SOP به طور مختصر راجع به پیشینه تحصیلی، مدرک، دانشگاه و معدل خود صحبت کنید. همچنین اگر مقام و رتبه علمی داشتهاید بهتر است در این پاراگراف راجع به آن صحبت کنید.
پاراگراف سوم پیشینه کاری
در این بخش از انگیزه نامه باید راجع به حوزههای کاری قبلی خود، شرکت یا شرکتهایی که در آن کار کردهاید، میزان درآمد و تخصص کاریتان صحبت کنید. حتی اگر کار قبلی شما به کاری که برای آن درخواست دادهاید، ارتباطی نداشته باشد، بهتر است اشاره مختصری به آن کنید.
پاراگراف چهارم بیان هدف
در بخش بعدی باید به طور دقیق و شفاف هدف خود را از انتخاب شغل، دانشگاه یا کشور مورد نظرتان بیان کنید. چرا رشته یا شغل مورد نظر را انتخاب کردهاید؟ میتوانید از علایق، استعدادها و مهارتهایتان برای توجیح و توضیح استفاده کرده یا از شخصی که الگوی شما است، صحبت کنید. اگر در انگیزه نامه تحصیلی با یک استاد مکاتبه داشته یا مورد پذیرش او واقع شدهاید، حتما در این بخش آن را ذکر کنید.
پاراگراف پنجم بیان هدفتان برای آینده
هر کشوری به دنبال آن است که افرادی متخصص، ماهر و صاحب ایده را به خود جذب کند. از این رو یکی دیگر از بخشهای مهم انگیزه نامه آن است که شما مشخص کنید که هدفتان برای چند سال آینده زندگی خود چیست؟
جمعبندی و نتیجه گیری
در این بخش SOP باید مطالب خود را جمع بندی کرده و استدلال کنید که شرایط و ویژگیهای جایگاه درخواستی خود را دارید. برای چالشهای پیش رو آمادگی داشته و برای کسب جایگاه مورد نظر بسیار مشتاق هستید.
ویدیو معرفی انگیزه نامه
انواع انگیزه نامه
همانطور که در بخشهای بالاتر نیز به آن اشاره شد، انگیزه نامه میتواند برای روشهای مختلف اخذ ویزا و مهاجرت نوشته شود. در هر روش نوع نگارش و مطالبی که باید به آن اشاره شود، با روش دیگر متفاوت خواهد بود. از جمله انواع انگیزه نامه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
انگیزه نامه بورسیه
یکی از انواع انگیزه نامه، انگیزه نامه بورسیه است. همانطور که میدانید در پذیرش تحصیلی شما میتوانید بورسیه دریافت کنید تا هزینه تحصیل شما توسط دانشگاه پرداخت شود. برای آن که بتوانید نشان دهید شرایط دریافت این کمک هزینه تحصیلی را دارید، باید یک انگیزه نامه بورسیه دقیق و مناسب بنویسید. برای دریافت بورسیه تحصیلی در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری انگیزه نامه الزامی است.
انگیزه نامه کاری
این نامه معمولا همراه با سایر مدارک مورد نیاز به شرکت مورد نظرتان ارسال میشود. این نامه باید بتواند مدیران استخدامی و پذیرش را قانع کند که شما بهترین گزینه برای استخدام هستید.
انگیزه نامه تحصیلی
انگیزه نامه تحصیلی میتواند مسیر مهاجرت شما را تا حد زیادی هموار کند. همانطور که میدانید در اخذ پذیرش دانشگاه موارد مختلفی مانند مدرک زبان، ریز نمرات، افتخارات علمی، هوش فردی و موارد دیگر را مورد بررسی قرار میدهند. باید بدانید که اغلب دانشگاهها اولین قدم ارزیابی فرد را انگیزه نامه او میدانند.
انگیزه نامه سفارت
یکی از تخصصیترین انواع SOP، انگیزه نامه سفارت است. زیرا هر کشور برای اخذ ویزا شرایط خاص خود را دارد و نویسنده نامه باید به طور دقیق به این شرایط آشنا باشد.
چگونه یک انگیزه نامه حرفهای بنویسیم؟
برای آن که بتوانید یک انگیزه نامه حرفهای و تاثیرگذار بنویسید، رعایت موارد زیر بسیار به شما کمک خواهد کرد. البته لازم به ذکر است که با توجه به اهمیت این نامه بهتر است نگارش آن را به افراد متخصص و حرفهای سپرده تا خیالتان بابت کیفیت و کمیت آن آسوده باشد. برای نگارش صحیح انگیزه نامه و ثبت سفارش میتوانید با کارشناسان کارت سبز در ارتباط باشید.
- انگیزه نامه را با لحن رسمی اما به صورت روایت داستانی بنویسید.
- غلطهای املایی و نگارشی نداشته باشید.
- از الگوهای آماده و تکراری استفاده نکنید. بهتر است با لحن و زبان خودتان این نامه را بنویسید.
- مشکلات خود را بیان کنید.
- متن نامه را صریح، دقیق و واضح بنویسید.
- خود واقعیتان باشید و به هیچ وجه دروغ نگویید.
- بعد از نگارش آن را چند بار بخوانید تا ایرادهای آن را متوجه شده و اصلاح کنید.
سوالات متداول در مورد انگیزه نامه
انگیزه نامه چیست؟
انگیزه نامه متنی است که در آن شما راجع به خودتان، ویژگی ها و اهدافتان صحبت میکنید تا خواننده با شما بیشتر آشنا شده و تصمیم بهتری برای پذیرش یا عدم پذیرش درخواست شما بگیرد.
انواع انگیزه نامه چیست؟
از انواع انگیزه نامه میتوان به تحصیلی، بورسیه، سفارت و کاری اشاره کرد.
آیا میتوان انگیزه نامه را برای چندین دانشگاه یا شرکت ارسال کرد؟
خیر ممکن است هر دانشگاه یا هر شرکت دستورالعمل خاص خود را برای نگارش SOP داشته باشد. بنابراین بهتر است هرکدام را جداگانه بنویسید.
نگارش انگیزه نامه چه تاثیری بر پذیرش درخواست دارد؟
این نامه یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی، کاری و انواع دیگر است. چرا که خواننده علاوه بر ویژگیهایی مانند ریز نمرات، دانشگاه و اطلاعات شخصی، بهتر شما را میشناسد. با اهداف، مشکلات و تواناییهای شما بهتر آشنا شده و تصمیم بهتری خواهد گرفت.
آیا باید نام و نام خانوادگی در SOP نوشته شود؟
از آن جا که این نامه بخشی از مدارک و مستنداتی است که همراه با هم ارسال میشوند، خیر نیازی به درج نام و نام خانوادگی نیست. مگر در مواردی که فرمت خاصی از طرف دانشگاه یا شرکت مورد نظر وجود داشته باشد.
آیا نیاز به ذکر جزئیات در انگیزه نامه هست؟
خیر در انگیزه نامه نیازی به ذکر جزئیات مانند ریز نمرات ندارید و باید به طور کلی صحبت کنید.
سلام وقتتون بخیر
شرایط دریافت انگیزه نامه برای بورسیه تحصیلی چیست.
سلام وقت بخیر
میتونید سفارش انگزه نامتونو به ما بسپارید تمامی شرایط لازم رعایت خواهد شد
https://cartesabz.net/register/sop.php
واقعا ازتون ممنونم شرکت خفن با پرسنل خفن
لطف شماست
سلام چطوری میتونم سفارش انگیزه نامه بدم؟
من میخوام ویزای تحصیلی آمریکا بگیرم
سلام میتونید در تلگرام 09391324467 با ما در ارتباط باشید
و همین طور از طریق لینک زیر هم میتونید درخواست انجامشو بدید
https://cartesabz.net/register/sop.php