تاریخچه لاتاری
لاتاری یا سیستم قرعه کشی ویزای سالانه آمریکا برنامهای است که هر ساله به تعداد 55 هزار از سراسر دنیا گرین کارت و اقامت دائم آمریکا میدهد. لاتاری که به ویزای مهاجرتی گوناگونی نیز شناخته میشود، به افراد در صورت برنده شدن اجازه زندگی، کار و تحصیل در ایالت متحده آمریکا را میدهد.
تاریخچه لاتاری
لاتاری برای اولین بار در سال 1990 در کنگره آمریکا به عنوان یک برنامه مهاجرتی تصویب شد. هدف اصلی این برنامه مهاجرتی حفظ تنوع نژادی جامعه ایالت متحده آمریکا است. با استفاده از این قانون هرساله افراد از سراسر دنیا میتوانند به صورت رایگان در لاتاری ثبت نام کرده و شانس خود را برای دریافت گرین کارت آمریکا امتحان کنند. ویزای تنوع نژادی هر ساله برای تعداد 55 هزار نفر صادر میشود که سهم هر کشور حداکثر 7درصد از کل سهمیه لاتاری است. افراد برای شرکت در این قرعه کشی باید جز اتباع کشورهای مجاز باشند که ایران یکی از این کشورها است. پیش بینی میشود در چند سال آینده نیز ایران کماکان در این لیست باقی بماند. از سال 1991 تا سال 2020 تعداد 5 هزار ویزای تنوع نژادی برای استفاده توسط برنامه NACARA رزرو شد، در نتیجه در طی این سالها تعداد ویزاهای مهاجرتی به 50 هزار کاهش پیدا کرد. جالب است بدانید از سال 2005 مخالفان این طرح تلاشهای بسیاری برای لغو آن انجام دادهاند، اما هنوز لاتاری هرساله در ایالت متحده آمریکا برگزار میشود.
داستان لاتاری
داستان لاتاری و ویزای اقامت امریکا به چند سال قبل از تصویب آن در کنگره آمریکا باز میگردد. لاتاری ابتدا در سال 1986 معرفی شد و هدف اصلی آن تسهیل مهاجرت برای صدها هزار مهاجر ایتالیایی و ایرلندی بود که قصد فرار از بحران اقتصادی در کشور خود را داشتند. اغلب این افراد نه مهارت خاصی داشته نه اقوامی در آمریکا داشتند. این مساله بر خلاف قوانین مهاجرتی آمریکا بود. از این رو کنگره آمریکا برای تسهیل ورود این افراد از قانون تنوع نژادی برای مهاجرت استفاده کرد که افراد برای دریافت آن نیاز به شرایطی مانند حضور اقوام در آمریکا یا مهارت شغلی نداشته باشند. با تصویب این قانون علاوه بر مهاجران اروپایی، افراد از آسیا و آمریکای لاتین نیز میتوانستند شانس خود را برای دریافت گرین کارت آمریکا امتحان کنند. البته در سالهای ابتدایی قرعه کشی سهمیه کشورهای اروپایی بسیار بیشتر از دیگر کشورها بود، به طوری که ایرلند به تنهایی 40 درصد از سهمیه کل ویزاها را به خود اختصاص داده بود. از اواسط دهه 1990 با پیشرفت و رونق اقتصادی اروپا تقاضا برای مهاجرت اروپاییان به آمریکا به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرد.
نحوه برگزاری اولین لاتاری
اولین لاتاری به صورت ثبت نام از طریق پست و به صورت کاغذی انجام شد. در واقع متقاضیان فرمهای مربوطه را به اداره مهاجرت آمریکا ارسال کرده و برندگان لاتاری از طریق دریافت پست از وضعیت خود مطلع میشدند. در سال 2005 نحوه اطلاع رسانی به ثبت نام کنندگان به صورت ایمیلی انجام گرفت اما ثبت نام هنوز از طریق پست انجام میشد. از سال 2010 به بعد روند ثبت نام و اطلاع رسانی به طور کامل آنلاین شد و افراد از هر گوشه از دنیا به راحتی میتوانستند ثبت نام لاتاری را انجام دهند. اطلاع رسانی از طریق پست تا سال 2011 ادامه پیدا کرد و بعد از آن متوقف شد.
مخالفان لاتاری
همانطور که در بالا نیز اشاره شد، لاتاری آمریکا در این کشور مخالفانی نیز دارد. در 31 اکتبر سال 2017 حمله یک کامیون در شهر نیویورک منجر به مرگ هشت نفر و زخمی شدن 13 نفر شد. با توجه به آن که مهاجم شخصی ازبکستانی و یکی از برندگان لاتاری بود، واکنشهای زیادی از طرف مخالفان ویزای تنوع نژادی به دنبال داشت. دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت خواستار پایان کامل فرعه کشی شد که در کنگره آمریکا با مخالفت مواجه شد. با این وجود روند ثبت نام گرین کارت هرساله تمدید شده و از ابتدای ماه اکتبر افراد از سراسر دنیا میتوانند برای شرکت در قرعه کشی ثبت نام کنند.
تقسیم گرین کارت بر اساس محدوده جغرافیایی
تعداد 55 هزار ویزای تنوع نژادی آمریکا بین شش منطقه جغرافیایی تقسیم میشود. شرکت کنندگان در هر محدوده جغرافیایی با شرکت کنندگان در همان محدوده رقابت کرده و تعداد متقاضیان در دیگر محدودهها تاثیری بر نتیجه قرعه کشی آنها نخواهد داشت. از نظر تئوری هرچه تعداد شرکت کنندگان یک قاره بیشتر باشد، شانس افراد برای برنده شدن در لاتاری کمتر است. اما معمولا ظرفیت در نظر گرفته شده برای هر محدوده جغرافیایی متناسب با متقاضیان و شرکت کنندگان آن محدوده بوده و شانس برنده شدن برای تمامی افراد در سراسر دنیا تقریبا یکسان خواهد بود. در حالت عادی تعداد گرین کارت صادر شده برای هر کشور حداکثر 3850 است. بیشترین تخصیص ویزا نیز مربوط به کشورهای اروپایی و آفریقایی با تعداد 20 هزار ویزا است. البته همانطور که در بالا نیز اشاره شد، هیچ کشوری نمیتواند بیش از 7 درصد گرین کارتهای برنامه لاتاری را استفاده کند. همچنین معمولا تعداد برندگان نسبت به تعداد ویزای مهاجرتی تعیین شده بیشتر است، زیرا همه برندگان واجد شرایط اخذ ویزا نبوده و از لیست نهایی دریافت گرین کارت حذف خواهند شد.
مزایای لاتاری
در پایان به این موضوع اشاره خواهیم کرد که برنده شدن در لاتاری چه مزایایی برای افراد به دنبال خواهد داشت؟
- برنده شدن در لاتاری سریعترین راه برای دریافت گرین کارت این کشور است.
- برنده شدن در این قرعه کشی محدودیت سنی، مذهبی یا اقتصادی ندارد.
- دریافت ویزای آمریکا در این روش نیازمند هیچ مهارت، مدرک یا سرمایهای نیست. تنها کافی است افراد مدرک دیپلم داشته و حداقل دو سال سابقه کار داشته باشند.
- ثبت نام لاتاری کاملا رایگان و بسیار ساده است. برای مثال شما برای ثبت نام نیازی به ترجمه مدارک ندارید.
- فردی که در لاتاری برنده شود، میتواند در هر ایالت و هر شهر آمریکا ساکن شده، به کار و تحصیل بپردازد.
- برندگان لاتاری در آمریکا میتوانند مانند دیگر شهروندان آمریکایی از خدماتی مانند بیمه، هزینه غذا و مسکن استفاده کنند.
- برای ثبت نام در لاتاری نیازی به مدرک زبان ندارید.نکته: هر سال لاقه مندان زیادی با ثبت نام لاتاری در مجموعه کارت سبز موفق به اخذ ویزا و حق شهروندی امریکا میشوند.
واقعا یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین راه های مهاجرت همین از طریق ویزای لاتاری است چرا که به هیچ مدرکی نیاز نداره …..
واقعا ممنونم از شرکت کارت سبز که انقدر دلسوزانه در مسیر اخذ گرین کارت کنار من بودند من با ثبت نام لاتاری در شرکت کارت سبز به آرزوی چندین و چند ساله خودم یعنی مهاجرت به امریکا رسیدم و از این بابت ممنونم
بله واقعا لاتاری راحت ترین و ارزون ترین روش مهاجرت به امریکاست
لطف دارید شما
مانند دیگر شهروندان آمریکایی از خدماتی مانند بیمه، هزینه غذا و مسکن استفاده کننداینو لطفا بیشتر توضیخ بدید.
سلام میتونید در این مقاله مزایای گرین کارت را مشاهده کنید https://cartesabz.net/green-card