ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری

انواع پاسپورت آمریکایی

گذرنامه آمریکا یکی از معتبرترین و ارزشمندترین گذرنامه‌های جهان است که در سال 2023 رتبه سوم جهان را به خود اختصاص داد. ارزش گذرنامه آمریکا یا همان پاسپورت آمریکا بسیار بالا است و با اخذ آن می‌توانید بدون ویزا به 167 کشور جهان سفر کنید. برای دریافت گذرنامه آمریکایی روش‌های مختلفی مانند تولد، ازدواج، لاتاری، سرمایه گذاری، تحصیل، کار و نخبگی وجود دارد که افراد می‌توانند با توجه به شرایط خود از آن‌ها استفاده کنند. پاسپورت آمریکا چه انواعی دارد؟ مدت اعتبار آن چقدر است؟ مدارک و هزینه اخذ آن چقدر است؟ اگر شما نیز به دنبال اطلاعات کامل از گذرنامه آمریکا هستید، با ما تا انتهای مطلب همراه شوید.

انواع گذرنامه آمریکا

همانطور که می‌دانید در هر کشور مدارک هویتی برای مردم آن وجود دارد، برای مثال مدرک هویتی در کشور ما ایران، کارت ملی است. در آمریکا این مدرک هویتی پاسپورت است که آمریکایی‌ها می‌توانند از آن هم در داخل و هم امور بین الملل استفاده کنند. پاسپورت آمریکا تنها شامل یک نوع نیست و انواع مختلفی را دربرمی‌گیرد که هر کدام برای افراد خاص با شرایط و ویژگی‌های خاص در نظر گرفته شده است.

پاسپورت آبی آمریکا(پاسپورت عادی)

پاسپورت آبی آمریکا برای شهروندان آمریکا یا اتباع خارجی است که تابعیت این کشور را کسب کرده‌اند. مدت اعتبار آن برای افراد زیر 16 سال، پنج سال و برای افراد بالای 16 سال، 10 سال است. این گذرنامه معمولا برای کارهای توریستی و مسافرتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، با این حال می‌توان از آن برای انجام کارهای تحصیلی، تجاری و امور مربوط به کسب وکار نیز استفاده کرد.

پاسپورت خاکستری آمریکا(پاسپورت دیپلماتیک)

این پاسپورت آمریکا همانطور که از نام آن نیز پیدا است، به دیپلمات‌های آمریکایی و بستگان درجه یک آن‌ها مربوط می‌شود. برای مثال پاسپورت رئیس جمهوری آمریکا چه کنونی و رئیس جمهور سال‎های پیش، اعضای فعلی کابینه، دادستان کل و معاون او، رئیس دیوان عالی، قاضی ارشد، وزیر امور خارجه و دیگر افراد دیپلماتیک و افسرهای آمریکایی از نوع پاسپورت خاکستری آمریکا است. صدور این پاسپورت هزینه‌ای ندارد. این گذرنامه شامل سفرهای تفریحی نمی‌شود و قبل از خروج از آمریکا افراد دارای این پاسپورت باید پاسپورت آبی دریافت کنند. مدت اعتبار این پاسپورت پنج سال است.

پاسپورت رسمی

این پاسپورت برای کارمندان رسمی دولتی و وابستگان واجد الشرایط که به طور دائم یا موقت در خارج از آمریکا پست یا سمتی دارند، صادر می‌شود. برای مثال اعضای کنگره آمریکا که برای ماموریت کاری به کشورهای دیگر سفر می‌کنند، باید از پاسپورت رسمی این کشور استفاده کنند. مدت اعتبار آن پنج سال بوده و نمی‌توان از آن برای سفرهای تفریحی استفاده کرد. دریافت این ویزا نیز نیازی به پرداخت هزینه ندارد.

گذرنامه اضطراری

این پاسپورت آمریکا همانطور که از عنوانش پیدا است، در موارد اضطراری و برای خروج حداکثر 15 روزه افراد از آمریکا صادر می‌شود. این گذرنامه بسیار سریع آماده شده و معمولا روز ارسال مدارک برای درخواست، صادر می‌شود. مدت اعتبار آن یک سال است و غالبا برای سفرهای کاری یا تشیع جنازه یکی از بستگان و موارد اضطراری دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کارت پاسپورت

کارت پاسپورت را نمی‎توان یک گذرنامه کامل دانست، چرا که شرایط آن در مقایسه با دیگر گذرنامه‌های آمریکایی بسیار محدودتر است. کارت پاسپورت در واقع یک کارت شناسایی است که توسط دولت آمریکا صادر می‌شود و افراد با استفاده از آن می‌توانند از مرزهای زمینی و دریایی بین آمریکا و کانادا، مکزیک، برمودا و کارائیب عبور کنند. این کارت همچنین برای رفت و آمد درون کشور برای مهاجرین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پاسپورت موقت

در صورتی که مدت اعتبار گذرنامه صادر شده برای بزرگسالان کمتر از 10 سال و برای کودکان کمتر از 5 سال باشد، جز پاسپورت موقت قرار می‌گیرد. این گذرنامه آمریکا معمولا برای افرادی که تغییر نام یا تغییر جنسیت داده‌اند، صادر می‎شود تا فرد بتواند تا زمان اخذ پاسپورت اصلی، رفت و آمد بین المللی داشته باشد.

 

روش‌های اخذ پاسپورت آمریکا

در بخش بالا با انواع اصلی پاسپورت‎های آمریکایی آشنا شدیم. اکنون می‌خواهیم بدانیم که افراد دیگر چگونه می‌توانند نسبت به اخذ پاسپورت آمریکا و مهاجرت دائم یا موقت به این کشور اقدام کنند؟ همانطور که در بخش مقدمه نیز به آن اشاره شد، برای اخذ پاسپورت آمریکایی می‎توان از روش‌هایی مانند تحصیل، کار، ازدواج یا سرمایه گذاری استفاده کرد. در ادامه بیشتر با این روش‌ها و پاسپورت‌های آمریکایی آشنا خواهیم شد.

پاسپورت آمریکا از طریق خاک و خون

احتمالا شما نیز تاکنون درباره اخذ پاسپورت از طریق خاک و خون چیزهایی شنیده‌اید، اما خاک و خون دقیقا به چه معنا است؟ در صورتی که شخصی از مادر یا پدر آمریکایی متولد شده باشد، حتی اگر در کشور دیگری متولد شده و زندگی کند، براساس قانون خون پاسپورت آمریکایی به او تعلق می‎گیرد. همچنین اگر کودکی از پدر و مادر غیر آمریکایی اما در خاک آمریکا متولد شود، با توجه به قانون خاک شامل شرایط اخذ پاسپورت آمریکا خواهد شد.
مد نظر داشته باشید با دانش و آگاهی کارشناسان کارت سبز میتوانید مسیر اخذ انواع ویزای کار کانادا و امریکا را با موفقیت و در مدت رمان کوتاهی طی کنید.

پاسپورت آمریکا از طریق ازدواج

یکی دیگر از روش‌های اخذ پاسپورت آمریکا ازدواج با یک فرد آمریکایی است. این ویزا با نام ویزای K1 شناخته شده و به افراد غیر آمریکایی این امکان را می‌دهد که برای اخذ پاسپورت و پس از آن شهروندی آمریکا اقدام کنند. برای اخذ پاسپورت آمریکا از این روش باید حداقل دو سال با شریک آمریکایی خود زندگی کرده باشید و سن شما بیشتر از 18 سال باشد. همچنین شخص متقاضی باید سواد خواندن و نوشتن داشته باشد.

پاسپورت آمریکا از طریق کار

یکی از روش‌هایی که از طریق آن می‌توان وارد خاک آمریکا شد و سپس پاسپورت و اقامت آن را دریافت کرد، اخذ ویزای کاری این کشور است. ورود به آمریکا به منظور کار در این کشور شامل شرایط و انواع مختلفی است که هر شخص می‌تواند با توجه به توانمندی‎ها و شرایط خود نسبت به اخذ آن اقدام کند. با توجه به نوع ویزای کاری، شخص می‌تواند پس از گذشت مدت زمان مشخصی از اقامت کاری در آمریکا نسبت به اخذ پاسپورت این کشور نیز اقدام کند. از جمله انواع ویزای کاری آمریکا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویزای کار H1

این ویزای کاری آمریکا مخصوص نیروهای مختصصی است که در زمینه کاری خود تحصیلات آکادمیک داشته و از سوی یک کارفرمای آمریکایی پیشنهاد کاری دریافت کرده باشند. این ویزا مدت یک سال اعتبار دارد و در صورتی که موقعیت شغلی و کارفرمای شخص مورد تائید اداره مهاجرت آمریکا باشد، شخص پس از اخذ ویزای H1 می‌تواند برای دریافت گرین کارت و سپس پاسپورت آمریکا اقدام کند.

ویزای EB1

این ویزا مخصوص افراد نخبه و دارای توانایی خاص است که نیازی به دعوت نامه کاری یا حمایت از کارفرمای آمریکایی ندارند. افراد با توانایی‌های خارق العاده در زمینه‌های علم، هنر، آموزش، ورزش و تجارت با دستاوردهای بین المللی، اساتید و پژوهشگران برجسته بین المللی با حداقل سه سال فعالیت و مدیران موفق با سابقه حداقل یک سال مدیریت شعبه‎های بین المللی شرکت‌های آمریکایی می‌توانند نسبت به اخذ ویزای EB1 آمریکا اقدام کنند. پس از مهاجرت به آمریکا از طریق این ویزا براساس شرایط خاصی افراد می‌توانند گرین کارت و پس از آن گذرنامه آمریکایی را دریافت کنند.

ویزای EB3

از دیگر ویزاهای کاری آمریکا که پس از اخذ آن می‌توان برای پاسپورت نیز اقدام کرد، می‌توان به ویزای EB3 اشاره کرد. این ویزا به کارگران حرفه‌ای، ماهر و سایر کارگرانی که پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی دارند، صادر می‎شود. شرایط اخذ این ویزا نسبت به انواع دیگر ویزاهای کاری سخت‎تر است. متقاضیان این ویزا باید تحصیل کارشناسی یا بالاتر و حداقل دو سال سابقه کاری مرتبط داشته باشند. علاوه بر کارهای تخصصی این ویزا شامل کارهایی مانند باغبانی، تمیز کردن منازل و کارهای خدماتی و غیر تخصصی دیگر نیز می‌شود.

ویزای کار EB2

ویزای EB2 نیز مناسب افرادی است که در حوزه کاری خود تخصص قابل توجهی دارند. متقاضی اخذ این ویزای کار آمریکا باید حداقل 10 سال سابقه کاری تخصصی و مرتبط داشته باشد.

ویزای کار P

این ویزا مخصوص افرادی است که در یکی از زمینه‌های هنری یا ورزشی شهرت بین المللی داشته و حرفه‌ای هستند. پس از اخذ این ویزا، تحت شرایط خاص فرد می‌تواند نسبت به اخذ گرین کارت آمریکا و سپس پاسپورت این کشور اقدام کند.

ویزای کار HB1

شرایط اخذ این ویزا کاملا مشابه با اخذ ویزای H1 آمریکا است، با این تفاوت که مدت اعتبار آن سه سال است.

ویزای کار E

این ویزا برای اتباع کشورهای خاصی که با آمریکا معاهده تجاری دارند صادر می‌شود. برای اخذ این ویزا شخص قصد ارائه و انجام فعالیت‌های تجاری در آمریکا را دارد. با توجه به روابط ایران و آمریکا، ایرانیان شامل شرایط اخذ این ویزا نخواهند شد.

 

پاسپورت آمریکا از طریق سرمایه گذاری

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توان از طریق آن برای اخذ گذرنامه آمریکا اقدام کرد، اخذ ویزای سرمایه گذاری است. این ویزای مهاجرتی آمریکا با نام ویزای EB5 شناخته شده و دارای دو نوع زیر است:

ویزای EB5 منطقه انحصاری

برای اخذ ویزای سرمایه گذاری EB5 باید حداقل 900 هزار دلار سرمایه داشته باشید و سرمایه گذاری را در منطقه‌ای از آمریکا انجام دهید که دولت ایالت متحده آن را تعیین می‌کند. در صورتی که بتوان با استفاده از این سرمایه گذاری به سودآوری رسید، می‌توان پس از آن نسبت به اخذ گذرنامه آمریکا و گرین کارت اقدام کرد.

ویزای EB5 منطقه آزاد

میزان سرمایه گذاری در این روش ابتدا 1 میلیون دلار آمریکا بود که بعد از آن به 1.8 میلیون دلار افزایش پیدا کرد. در این روش شما می‌توانید در منطقه دلخواه خود سرمایه گذاری را آغاز کنید و طی مراحل کار خود باید حداقل 10 آمریکایی را به مدت دو سال استخدام کنید. این ویزا 18 ماه اعتبار دارد و در صورت سوددهی یک گزینه عالی و سریع برای اخذ گذرنامه آمریکا و گرین کارت این کشور به شمار می‌رود.

 

پاسپورت آمریکا از طریق تحصیل

یکی دیگر از روش‌های پرطرفدار دریافت پاسپورت آمریکا، اخذ ویزای تحصیلی و سپس اقدام برای اقامت دائم این کشور است. ویزای تحصیلی آمریکا در سه دسته ویزای M، F و J ارائه می‌شود تا افراد متناسب با شرایط خود بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

  • ویزای تحصیلی F برای اقامت‌های تحصیلی بیش از 6 ماه در آمریکا برای افراد صادر می‌شود. تحصیل در دانشگاه و کالج، دبستان خصوصی، دبیرستان، هنرستان و سایر موسسات آکادمیک نیازمند این ویزای تحصیلی آمریکا است. دانشجویانی که ویزای F آمریکا را دارند، می‌توانند به مدت 20 ساعت در هفته به کار نیمه وقت در محدوده دانشگاه مشغول شوند. محدودیت کار در محوطه دانشگاه تنها محدود به سال اول است و پس از آن دانشجو می‌تواند محیط کار خود را تغییر دهد.
  • ویزای تحصیلی M آمریکا مخصوص افرادی است که به دنبال تحصیل در موسسات فنی حرفه‌ای و دیگر موسسات غیر آکادمیک هستند. دیگر شرایط این ویزا مشابه با ویزای تحصیلی F است.
  • ویزای تحصیلی J آمریکا مناسب افرادی است که قصد استفاده از فرصت مطالعاتی داشته یا می‌خواهند در آمریکا تدریس کنند. مدت زمان اعتبار این ویزا با توجه به شرایط شخص متفاوت است.

 

پاسپورت آمریکا از طریق پناهندگی این کشور

پنهاهندگی یکی از روش‌های خطرناک برای اخذ شهروندی کشورهای دیگر است. از سال 1975 آمریکا حدود 3.3 میلیون پناهنده را در پذیرفته است. پناهنده شخصی است که به دلایلی مانند ملیت، نژاد، عقاید سیاسی و موارد دیگر در کشور خود امنیت نداشته و به کشورهای دیپر فرار کرده و اصطلاحا پناه می‌برد. ممکن است چندین سال پس از پناهندگی بتوان برای اخذ ویزای کشور مقصد اقدام کرد اما باید بدانید این روش بسیار پر ریسک و خطر آفرین است.

 

شرایط و مدارک دریافت پاسپورت آمریکا

پس از آن که با انواع پاسپورت آمریکا و روش‌های اخذ آن آشنا شدیم، می‌خواهیم بدانیم شرایط و مدارک مورد نیاز برای درخواست گذرنامه امریکا چیست؟ یکی از مهم‌ترین شرایط برای اخذ پاسپورت آمریکا کسب نمره قبولی در آزمون سیتیزن شیپ است که در آن سوالاتی درباره شرایط فردی، نحوه درخواست، میزان آشنایی متقاضی با فرهنگ و رسوم آمریکا و میزان تسلط فرد به زبان انگلیسی پرسیده می‌شود. پاسپورت متقاضی باید حداقل دو برگه سفید داشته باشد و حداقل شش ماه برای صدور ویزا و سفر معتبر باشد. همچنین شخص برای اخذ گذرنامه آمریکا باید با ارائه مدارکی تمکن مالی خود را به این کشور اثبات کند. از دیگر مدارک مورد نیاز برای اخذ پاسپورت آمریکا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تکمیل و ارائه فرم های مرتبط با گذرنامه
  • ارائه کلیه مدارک هویتی و شخصیتی
  • ارائه دو قطعه عکس پاسپورتی مطابق دستورالعمل
  • ارائه عکس از گذرنامه قبلی
  • ارائه فیش‌های گردش مالی برای اثبات تمکن
  • ارائه مدارک تحصیلی و زبان انگلیسی
  • اثبات عدم سو پیشینه کیفری
  • تسلط به زبان انگلیسی
  • ارائه مستندات اقامت 5 ساله و بیشتر در آمریکا و پرداخت مالیات
  • ارائه مدارک مبنی بر عدم استفاده از کمک‌های دولت آمریکا در سال‌های اقامت در این کشور

 

مراحل دریافت پاسپورت آمریکا

برای دریافت پاسپورت آمریکا در هر کدام از روش‌های معرفی شده در بالا شما باید اقدامات زیر را به ترتیب انجام دهید.

  • تکمیل و ارسال فرم درخواست پاسپورت آمریکا: در مرحله اول فرد باید فرم DS-11 را به دقت پر و ارسال کند. فرم خدمات گذرنامه به صورت آنلاین در سایت State.gov موجود است.
  • در مرحله دوم شخص باید مدارک مورد نیاز که شهروندی او را اثبات می‌کند، ارائه کند.
  • مرحله سوم گرفتن عکس مطابق دستورالعمل پاسپورت آمریکایی است.
  • در مرحله بعد شخص باید هزینه مربوط به دریافت پاسپورت آمریکا را پرداخت کند.
  • در مرحله پایانی نیز شخص باید از طریق یک مرکز مجاز پذیرش گذرنامه مانند دفاتر پستی درخواست خود برای اخذ گذرنامه آمریکا ارسال کند.
  • به طور میانگین حدود 11 هفته زمان نیاز است تا درخواست شخص برای دریافت گذرنامه مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه آن اعلام شود.

 

هزینه اخذ پاسپورت آمریکا چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که برای اکثر افراد پیش می‌آید آن است که هزینه اخذ پاسپورت آمریکا چقدر است؟ این مساله با توجه به آن که شما چه روشی را برای اخذ پاسپورت انتخاب کرده‌اید، متفاوت خواهد بود. برای مثال هزینه ویزای تحصیلی حدود 530 دلار، هزینه ویزای ازدواج 900 دلار است. همچنین هزینه اخذ پاسپورت برای افراد واجد شرایط برای افراد بالای 16 سال مبلغ 145 دلار و برای افراد زیر 16 سال 115 دلار آمریکا است.

 

تمدید پاسپورت آمریکا

اداره مهاجرت آمریکا شرایطی را برای شهروندان خود آماده کرده است که بتوانند در هر کجای دنیا و بدون نیاز به ورود به این کشور، پاسپورت خود را تمدید کنند. اگر پاسپورت آمریکایی شخص گم شده باشد، مدت اعتبار آن تمام شده باشد یا به هر دلیل دیگر نیاز باشد آن رت تمدید کرد، شخص می‌تواند درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت کند. مدارک و شرایط مورد نیاز برای تمدید پاسپورت آمریکا شامل موارد زیر است:

  • پاسپورت فرد طی 15 سال گذشته صادر شده باشد.
  • پاسپورت از زمان صدور حداقل 10 سال اعتبار داشته باشد.
  • پاسپورت به نام خود شخص بوده و با مشخصات شناسنامه‌ای او تطابق داشته باشد.

سوالات متداول

انواع پاسپورت آمریکا چیست؟

پاسپورت آمریکایی دارای انواع مختلف عادی، دیپلماتیک، رسمی، اضطراری و کارت پاسپورت است.

روش‌های اخذ پاسپورت آمریکا چیست؟

برای اخذ پاسپورت آمریکا ابتدا باید از طریق اخذ ویزای این کشور وارد ایالت متحده شده و سپس در صورت واجد شرایط بودن اخذ پاسپورت برای دریافت آن اقدام کنید. اخذ ویزای آمریکا را می‌توان به روش‌های تحصیل، ازدواج، کار و سرمایه گذاری به دست آورد.

مدارک مورد نیاز اخذ گذرنامه آمریکا چیست؟

فرم مرتبط با گذرنامه، مدارک شناسایی و هویتی، عکس مطابق با دستورالعمل، مدارک تمکن مالی، مدارک تحصیلی و …

با داشتن پاسپورت آمریکا به چه کشورهایی می‌توان سفر کرد؟

پاسپورت آمریکا یکی از معتبرترین پاسپورت‌های دنیا است که با اخذ آن فقط برای سفر به 33 کشور نیاز به ویزا دارید.

آیا امکان اخذ پاسپورت آمریکا با خرید ملک امکان پذیر است؟

خیر آمریکا از جمله کشورهایی است که قانون اخذ پاسپورت از طریق خرید ملک ندارد.

4.7/5 - (3 امتیاز)

اگر تمایل دارید در زمینه انواع پاسپورت آمریکایی مشاوره دریافت نمایید، فرم زیر را تکمیل و پرداخت کنید تا در اسرع وقت کارشناسان کارت سبز با شما ارتباط بگیرند


ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
2 پاسخ
  1. انیتا ساقری گفته:

    در صورت مفقودی گرین کارت امکان درخواست المثنی وجود دارد؟

    پاسخ

نظر خود را درباره انواع پاسپورت آمریکایی ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *