ویزای F2B آمریکا: مختص فرزندان مجرد بالای 21 سال فرد دارنده گرین کارت
ویزای F2B آمریکا یکی از انواع ویزای خانوادگی است که به فرزندان بالغ فرد مقیم آمریکا اجازه میدهد که اقامت دائم این کشور را بهدست آورند. البته هم والدین و هم فرزند باید واجد شرایط دریافت این ویزا باشند. اگر بهدنبال اخذ اقامت دائم آمریکا هستید، حتما این مقاله را بخوانید؛ شاید شما هم شرایط اخذ ویزای F2B را داشته باشید. در این مطلب، به شما خواهیم گفت که F2B Visa و مراحل آن چیست و برای دریافت آن چه شرایط و مدارکی لازم است.
ویزای F2b چیست؟
ویزای F2b یک گرینکارت مبتنیبر خانواده است و در دسته ویزاهای اولویت خانوادگی (Family Preference) قرار میگیرد. بهطورکلی، ویزاهای خانوادگی دارای پیشوند F، انواع مختلفی دارند که یکی از آنها ویزای F-2 است. دو نوع ویزای F2 وجود دارد که عبارتاند از F2A و F2B. ویزای F2A برای همسران و فرزندان خردسال و نابالغ و ویزای F2B برای فرزندان بزرگسال مجرد بالای 21 سال است.
ویزای F2B آمریکا به فرزندان بالغ دارندگان گرینکارت این امکان را میدهد که به والدین خود در آمریکا ملحق شوند و بهصورت قانونی در این کشور به کار، تحصیل و زندگی بپردازند.
ویزاهای Family Preference دارای سقف هستند؛ بنابراین، تعداد ویزاهای صادرشده در یک سال محدود است. به این معنی که هر سال تعداد محدودی از متقاضیان ویزا دریافت میکنند و سایرین باید در نوبت منتظر بمانند. کشور آمریکا سالانه تعداد 114200 ویزای F2 را به متقاضیان اعطا میکند که از این تعداد 70% به ویزای F2A و 30% به ویزای F2B اختصاص دارد.
چه کسانی واجد شرایط ویزای F2B هستند؟
دریافت ویزای اف تو بی، شرایط و الزامات پیچیدهای ندارد. اگر بهعنوان دارنده گرینکارت آمریکا دارای فرزند مجرد بالای 21 سال سن هستید، فرزند شما ازطریق مسیر ویزای F2B آمریکا واجد شرایط دریافت گرینکارت خواهد بود. لازم به ذکر است که اگر فرزند شما قبل از پذیرش درخواست ویزا ازدواج کند، از واجد شرایط بودن خارج خواهد شد.
شرایط اسپانسر ویزای F2B
فقط اشخاصی میتوانند اسپانسر فرد متقاضی ویزای F2B شوند که مقیم دائم کشور آمریکا باشند. البته بهغیر از این مورد، الزامات دیگری هم برای واجد شرایط اسپانسر متقاضی ویزای F2B وجود دارد. بهطورکلی، اسپانسر باید شرایط زیر را داشته باشد.
- حامی یا همان اسپانسر باید دارنده گرینکارت باشد.
- حامی باید پدر یا مادر قانونی متقاضی باشد و این موضوع را باید ازطریق شناسنامه یا اسناد فرزندخواندگی به اداره مهاجرت آمریکا اثبات کنند.
- حامی باید در ایالات متحده آمریکا زندگی کند و برای اثبات این موضوع آدرس تاییدشده در داخل کشور آمریکا را ارائه دهد.
چگونه برای درخواست ویزای F2B اقدام کنم؟
فرآیند درخواست ویزای F2B آمریکا شامل دو بخش اصلی است. در ابتدا، اسپانسر باید درخواستی را برای فرزند خود تکمیل کند و آن را به USCIS ارسال کند. USCIS مخفف عبارت (United States Citizenship and Immigration Services) و به معنی سازمان شهروندی و مهاجرتی ایالات متحده آمریکا است. هنگامیکه درخواست توسط این سازمان پذیرفته شد، فرزند بزرگسال و مجرد این فرد میتواند روند درخواست ویزا را در کشور خود و ازطریق سفارت یا کنسولگری ایالات متحده آغاز کند.
توجه داشته باشید، تا زمانیکه سازمان USCIS درخواست LPR (یعنی همان فرد مقیم آمریکا) را تایید نکند، روند درخواست ویزا آغاز نمیشود و فرزند نمیتواند بدون مجوز USCIS برای دریافت این ویزا اقدام کند. بهعبارتی، سفارت ایالات متحده آمریکا به درخواستهای بدون این مجوز توجهی نخواهد داشت.
تنظیم دادخواست توسط اسپانسر
LPR بهعنوان اسپانسر فرد متقاضی ویزای F2B آمریکا، باید فرم I-130 که بهعنوان دادخواست برای اقوام خارجی شناخته میشود را به سازمان شهروندی و مهاجرتی ایالت متحده آمریکا ارسال کند. دادخواست بهعنوان بخشی از USCIS به وزارت امنیت داخلی میرود. این مرحله هزینهای دارد که باید توسط اسپانسر پرداخت شود و نرخ آن را سازمان USCIS تعیین میکند.
سازمان مذکور درخواست را بررسی و پاسخ آن را ارسال میکند. درصورت رد دادخواست، دلیل آن را برای اسپانسر میفرستد؛ این بدان معنی است که اسپانسر میتواند درخواست خود را تنظیم و دوباره ارسال کند. درصورت تایید درخواست، نتیجه به LPR اطلاع داده میشود و سپس سازمان، مدارک را برای بررسیهای بیشتر به مرکز ملی ویزا (NVC) ارسال خواهد کرد.
بررسیهای NVC و محتویات بسته ارسالی
NVC پرونده را بررسی و بستهای را برای متقاضی ارسال میکند. این بسته حاوی دستورالعملهایی است که متقاضی در اقدامات بعدی باید رعایت کند. در این بسته، شماره پرونده و شماره شناسه فاکتور که متقاضی برای درخواست به سفارت ایالات متحده به آن نیازها دارد درج شدهاست؛ همچنین، فرمها، هزینهها و سایر مراحل نیز در آن شرح داده شدهاست.
توجه کنید که پیش از هر اقدام دیگری باید منتظر باشید تا تاریخی برای شما تعیین شود؛ چراکه ویزای F2B آمریکا دارای سقف سالانه است. اگر سقف سال جاری به پایان رسیده باشد، باید منتظر بمانید تا در سری بعد برایتان تاریخ تعیین شود. ازطریق ویزا بولتن میتوانید از تاریخهای کارنتشده مطلع شوید؛ البته زمانیکه نوبت شما برسد NVC به شما اطلاع میدهد و میتوانید درخواست ویزا را آغاز کنید که مراحل آن را در ادامه توضیح دادهایم.
مراحل درخواست ویزای F2b
زمانیکه تاریخ شما مشخص شد، میتوانید دستورالعملهای NVC را انجام دهید. بهتر است تمامی دستورالعملها را بهصورت مرحلهبهمرحله دنبال کنید تا مطمئن شوید که اشتباهی در درخواست شما صورت نمیگیرد و درنهایت توسط سفارت ایالات متحده پذیرفته میشود.
لازم به یادآوری است که این بخش از مراحل ویزای F2B آمریکا، توسط متقاضی (یعنی همان فرزند بالغ شخص مقیم آمریکا) و در سفارت یا کنسولگری ایالات متحده در کشور محل اقامت خود تکمیل میشود. NVC مدارک را به آن سفارت ارسال میکند تا آنها بتوانند اطلاعات را بررسی کنند. ازآنجاییکه آمریکا در ایران سفارت ندارد، متقاضیان برای انجام کارهای اداری ویزا باید به کشورهای همسایه مانند ترکیه، امارات، ارمنستان، آذربایجان و… بروند.
تکمیل فرم DS-260
تمامی متقاضیان ویزای مهاجرتی باید فرمی را تحتعنوان DS-260 تکمیل کنند. در این فرم که بهصورت آنلاین تکمیل میشود، اطلاعات شخصی، پیشینه متقاضی و دلایل مهاجرت به ایالات متحده توضیح داده میشود. برای دسترسی به این فرم باید شماره پرونده و شماره شناسنه فاکتور که در پکیج ارسالی NVC درج شدهاست را داشته باشید. پس از تکمیل فرم، یک صفحه تایید و شماره دریافت خواهید کرد که باید آن را بهعنوان یکی از مدارک لازم به سازمان NVC ارسال کنید.
معاینات کامل پزشکی و واکسیناسیون
انجام معاینات پزشکی و واکسیناسیون، از الزامات دریافت ویزای F2B آمریکا هستند. سازمان NVC، لیستی از معایناتی که باید توسط پزشک دارای مجوز دریافت کنید و همچنین فهرستی از واکسنهای موردنیاز را در بسته ارسالی شرح دادهاست. شما باید این دو مورد را تکمیل کنید و مدارکتان برای ارسال به NVC آماده باشد.
تکمیل اسناد و مدارک موردنیاز ویزای F2B
علاوهبر فرمهای درخواست و مدارک پزشکی، باید مدارکی که واجد شرایط بودن شما برای ویزای F2B را ثابت میکند در قالب یک فایل به NVC ارسال شود. فایل مدارک باید حاوی موارد زیر باشد.
- گذرنامه معتبر با حداقل اعتبار 6ماهه پس از ورود به ایالات متحده
- شناسنامه معتبر یا گواهی قانونی فرزندخواندگی
- صفحه تایید فرم DS-260 (که در بالا توضیح دادیم)
- مدارک معاینات پزشکی و واکسیناسیون
- دو قطعه عکس مطابق با شرایط عکس برای ویزای آمریکا
- فرم امضاشده I-864 (این فرم سوگندنامه قانونی پشتیبانی از فرد متقاضی ویزای F2B آمریکا است که باید توسط حامی امضا شود.)
- گواهی طلاق یا فوت همسر (برای کسانیکه قبلا ازدواج کردهاند تا ثابت کنند که ازدواج رسما فسخ شدهاست)
- گواهی مربوط به عدم سوءپیشینه
- سوابق مربوط به سربازی (برای افرادی که دوره سربازی را گذراندهاند.)
شرکت در مصاحبه سفارت
شرکت در مصاحبه، آخرین مرحله پیش از دریافت ویزا است. هنگامیکه NVC تمام مدارک شما را بررسی کند و تشخیص دهد که شرایط لازم را دارید، مصاحبه شما را در سفارت یا کنسولگری ایالات متحده در کشور محل اقامت شما برنامهریزی میکند. شما باید در تاریخ و زمان تعیینشده به سفارت بروید. یکی از مقامات سفارت با شما مصاحبه میکند و سپس تصمیم میگیرد که آیا میتوانید ویزای F2B آمریکا را دریافت کنید یا خیر.
دریافت بسته NVC و سفر به ایالات متحده
درصورت تایید ویزا، سفارت آمریکا آن را در پاسپورت شما مهر میکند و بنابراین شما میتوانید به ایالات متحده مهاجرت کنید؛ همچنین، سفارت یک بسته مهروموم شده به شما میدهد که بههیچعنوان نباید آن را باز کنید. این بسته را باید همراه خود به ایالات متحده ببرید و از یک مقام اداره مهاجرت بخواهید تا آن را باز کند.
هزینه ویزای F2B
دریافت ویزای F2B مستلزم پرداخت هزینههایی است که در طول فرآیند درخواست باید توسط متقاضی پرداخت شود. مبلغ این هزینهها متفاوت است و اصولا توسط سازمان USCIS، وزارت امنیت داخلی و سفارت یا کنسولگری که در آن درخواست میدهید تعیین میشود. این هزینهها شامل موارد زیر هستند.
- هزینه تکمیل فرم I-360 و بررسی فرم DS-260
- هزینه معاینات پزشکی و واکسیناسیون
- هزینه ترجمه مدارک
- هزینه مربوط به سازمان USCIS (این هزینه باید پس از دریافت ویزا و پیش از سفر به آمریکا پرداخت شود؛ در غیر این صورت، سازمان مذکور برای شما گرینکارت صادر نخواهد کرد.
ویزای F2B آمریکا، از درخواست تا دریافت
در این مطلب از کارت سبز، گفتیم که ویزای F2B چیست و شرایط و مراحل دریافت آن را توضیح دادیم. این ویزا به واجدین شرایط امکان اقامت قانونی و دائم کشور آمریکا را میدهد و دریافت آن الزامات پیچیدهای ندارد. اگر درمورد ویزای F2B سوالی دارید که در این مطلب نیامدهاست، خوشحال میشویم که در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پاسخ آن را تهیه کرده و در این صفحه منتشر کنیم.
نظر خود را درباره ویزای F2B آمریکا: مختص فرزندان مجرد بالای 21 سال فرد دارنده گرین کارت ثبت کنید