
توصیه نامه
توصیه نامه تحصیلی یا آکادمیک چیست؟
توصیه نامه نامه ای است که در آن شما را برای برنامه ی تحصیلی یا شغلی خاص مناسب توصیه می کند. توصیه نامه ی تحصیلی متفاوت از توصیه نامه ی شغلی یا کاری است. در توصیه نامه ی کاری شخصی که شما را توصیه می کند کارفرمای شماست که قابل ارائه برای یافتن شغل جدید یا ادامه تحصیل است. اما در این مقاله ما به شرح نگارش توصیه نامه تحصیلی می پردازیم. توصیه نامه تحصیلی نامه ای است که توسط اساتید دانشگاه محل تحصیل شما که با آنها واحد گذرانده اید یا استاد راهنمای مقالات شما در مورد شما نوشته می شود. در این نامه استاد از ویژگی های شخصیتی شما، توانایی آکادمیک، میزان هوش و یادگیری شما، نحوه ی عملکرد در کلاس، میزان سختکوشی شما و غیره توضیح می دهد و شما را برای رشته و دانشگاه مورد نظر توصیه می کند و در توضیحاتش اشاره میکند که چرا شما مناسب رشته و دانشگاه مورد نظر هستید. گاها توصیه نامه جهت گرفتن بورسیه تحصیلی نیز استفاده می شود.
کاربرد توصیه نامه تحصیلی
کاربرد توصیه نامه تحصیلی معمولا جهت معرفی شما به دانشگاهی است که شما قصد ادامه تحصیل و گرفتن پذیرش از آن را دارید. امروزه اکثر دانشگاهها در سراسر دنیا جهت دادن پذیرش به دانشجویان (معمولا مقطع ارشد و دکترا، برای کارشناسی نیازی نیست) از آنها یک الی سه توصیه نامه از اساتید مختلف درخواست می کنند.
توصیه نامه تحصیلی باید دارای چه بخش هایی باشد؟
· عنوان نامه
· مقدمه
· متن اصلی
· سخن آخر
عنوان نامه: برای عنوان نامه می توانید مثلا از جملاتی مانند “خطاب به دپارتمان مدیریت دانشگاه یورک” یا غیره استفاده کنید.
مقدمه: در مقدمه معمولا توضیحاتی راجع به استاد و سابقه آکادمیک و رابطه اش با دانشجو ارائه می شود. و همچنین باید استاد توضیح دهد چطور و چه مدت دانشجو را می شناسد.
متن اصلی: در متن اصلی راجع به اینکه چرا دانشجوی مورد نظر مناسب آن برنامه تحصیلی است توضیح داده می شود. برای مثال از عملکرد دانشجو حین تحصیل مهارت ها و توانایی های تحصیلی و بین فردی اش، ویژگی های مثبت شخصیتی اش، فعالیت های خارج از تحصیل او و غیره توضیح داده میشود. در ابتدای متن اصلی باید از اسم و فامیل کامل دانشجو استفاده شود ولی در اشارات بعدی اسم کوچک او کافیست.
سخن آخر: در این بخش خلاصه ی صحبت های قبلی در نامه با ذکر اینکه چرا این دانشجو مناسب و مفید برای آن برنامه ی تحصلی است ذکر می شود. معمولا در این بخش استاد با ذکر نام کامل دانشجو او را به دانشگاه مورد نظر توصیه می کند و اعلام میکند که در صورت نیاز برای سوالات بیشتر پاسخگو خواهد بود.
نکات مهم نوشتن انگیزه نامه
- مانند تمامی نامه های رسمی دیگر این نامه نیز باید دارای اطلاعات گیرنده و فرستنده، سربرگ و علی الخصوص اطلاعات استاد و امضای او که موجب اعتبار بخشیدن به نامه است باشد.
- لازم به ذکر است که توصیه نامه شما برای کشور های خارجی باید به زبان انگلیسی یا گاها به زبان آن کشور باشد.
- توجه داشته باشید که برای نوشتن انگیزه نامه نباید از هوش مصنوعی استفاده کنید زیرا که با وجود نرم افزار های تقلب یاب این موضوع به راحتی توسط موسسات آکادمیک قابل تشخیص خواهد بود.
- جهت ایده گرفتن می توانید از نمونه های انگیزه نامه استفاده کنید. توصیه نامه باید حتما روی سربرگ دانشگاه محل تحصیل شما باشد. معمولا در سایت دانشگاهها فرم خام توصیه نامه که دارای سربرگ است به صورت PDF یا Word یافت می شود. مثلا فرم توصیه دانشگاه تهران یا دانشگاه آزاد.
- توصیه نامه نباید بیشتر از یک صفحه باشد.
- اگر نامه را برای فقط یک دانشگاه میخواهید اسم دانشگاه می تواند در نامه ذکر شود ور در غیر این صورت اسمی از دانشگاه نمی نویسیم.
چگونه از استاد درخواست توصیه نامه کنیم؟
ابتدا باید به صورت حضوری با استاد ملاقات کنید و محترمانه درخواست کنید که توصیه نامه ای برای شما بنویسد. سپس از طریق ایمیل استاد یا سامانه سایت دانشگاه از استاد درخواست توصیه نامه کنید. بعضی از اساتید خودشان متن توصیه نامه را می نویسند اما بعضی به علت مشغله کاری زمان این کار را ندارند و شما خودتان باید متن توصیه نامه را آماده کنید.
توصیه نامه برای مهاجرت
خیلی از افرادی که به دنبال توصیه نامه هستند هدف مهاجرتی دارند. چه شما به دنبال توصیه نامه تحصیلی چه کاری هستید، نوع نگارش توصیه نامه و کیفیت آن می تواند بسیار در موفقیت پرونده شما تاثیر گذار باشد. همچنین شخصی که توصیه نامه را راجع به شما می نویسد نیز بسیار حائز اهمیت است. داشتن توصیه نامه در بحث ویزاهای NIW و EB2 نیز اهمیت دارد.
اگر قصد اپلای تحصیلی در دانشگاه های خارج کشور را دارید می توانید برای نوشتن توصیه نامه از متخصصین ما برای نوشتن توصیه نامه های معتبر و اصولی که به گرفتن پذیرش تحصیلی شما کمک شایانی می کند کمک بگیرید.
برای نگارش توصیه نامه حرفه ای با کارشناسان شرکت کارت سبز در ارتباط باشید.
